Pretraga pokazala

U koji grad najviše građana Srbije želi da se preseli?

  • Izvor: n1info.rs
  • 16.11.2023. 08:41

Mapa svijeta prikazuje u koje gradove ljudi najviše žele da se presele – a Dubai je broj jedan.

Na mapi – generisanoj korišćenjem podataka Gugl pretrage za 12 mjeseci – uz nazive zemalja navedeni su i gradovi za koje su koje njihovi stanovnici najviše tražili informacije o preseljenju, prenosi N1info.rs.

Ispostavilo se da su pretrage za "preseliti se u Dubai" najčešće u čak 60 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Australiju.

Majami, metropola koja se nalazi duž obale Florida, je na drugom mestu, kao san stanovnika 12 zemalja, uključujući Grčku i Argentinu, a tek na trećem mestu je jedan evropski grad, i to Pariz u kojem bi navodno voljeli da žive stanovnici 10 zemalja.

Mapu je sastavio Remitly, koji pruža finansijske usluge za imigrante, nakon što je za 164 zemlje analizirao pretrage za frazu "preseli se u grad", utvrđujući tako najtraženije odredište za preseljenje u svakoj zemlji u posliednjih godinu dana.

– Sa širokim spektrom mogućnosti za zapošljavanje, rastućom infrastrukturom, odličnom zdravstvenom zaštitom i obrazovanjem i mogucćnošću izbjegavanja poreza na dohodak, jasno je zašto je Dubai na vrhu liste. Kao rezultat toga, grad poznat kao "Dragulj pustinje", nastavlja da raste, dostigavši 3,6 miliona po prvi put 2023. godine – navodi Remitly.

Iako je Dubai prvi, Sjeverna Amerika se pokazala kao najpopularniji kontinent u cjelini sa čak osam gradova iz SAD i Kanade koji se nalaze u vrhu liste.

Ipak, u Srbiji je najpretraživaniji grad za preseljenje – Beč. I to svakako ima više smisla. Osim što nam je blizu, i što je tradicionalno glavna baza srpskih gastarbajtera, Beč je proglašen za najbolji grad za život na svijetu u 2023.

Osim u Srbiji, Beč je prvi izbor još samo stanovnicima Lihtenštajna, dok komšijske Crna Gora i Albanija, na primjer, takođe biraju Dubai.

Cijelu mapu pogledajte na ovom linku.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.