Претрага показала

У који град највише грађана Србије жели да се пресели?

  • Извор: н1инфо.рс
  • 16.11.2023. 08:41

Мапа свијета приказује у које градове људи највише желе да се преселе – а Дубаи је број један.

На мапи – генерисаној коришћењем података Гугл претраге за 12 мјесеци – уз називе земаља наведени су и градови за које су које њихови становници највише тражили информације о пресељењу, преноси Н1инфо.рс.

Испоставило се да су претраге за "преселити се у Дубаи" најчешће у чак 60 земаља, укључујући Велику Британију, САД и Аустралију.

Мајами, метропола која се налази дуж обале Флорида, је на другом месту, као сан становника 12 земаља, укључујући Грчку и Аргентину, а тек на трећем месту је један европски град, и то Париз у којем би наводно вољели да живе становници 10 земаља.

Мапу је саставио Ремитлy, који пружа финансијске услуге за имигранте, након што је за 164 земље анализирао претраге за фразу "пресели се у град", утврђујући тако најтраженије одредиште за пресељење у свакој земљи у послиедњих годину дана.

– Са широким спектром могућности за запошљавање, растуц́ом инфраструктуром, одличном здравственом заштитом и образовањем и могуцћношц́у избјегавања пореза на доходак, јасно је зашто је Дубаи на врху листе. Као резултат тога, град познат као "Драгуљ пустиње", наставља да расте, достигавши 3,6 милиона по први пут 2023. године – наводи Ремитлy.

Иако је Дубаи први, Сјеверна Америка се показала као најпопуларнији континент у цјелини са чак осам градова из САД и Канаде који се налазе у врху листе.

Ипак, у Србији је најпретраживанији град за пресељење – Беч. И то свакако има више смисла. Осим што нам је близу, и што је традиционално главна база српских гастарбајтера, Беч је проглашен за најбољи град за живот на свијету у 2023.

Осим у Србији, Беч је први избор још само становницима Лихтенштајна, док комшијске Црна Гора и Албанија, на примјер, такође бирају Дубаи.

Цијелу мапу погледајте на овом линку.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!