Novi Pazar

Ušao u kovid odjeljenje da majci donese lijekove, pa napao zaposlene

  • 01.04.2021. 15:26

U kovid-bolnici na Staroj hirurgiji u Vranju dogodio se incident kada je Vranjanac čija se majka leči u bolnici ušao u ustanovu i pokušao da joj odnese lijekove.

Incident se, kako prenose lokalni mediji dogodio u četvrtak, a zbog ulaska u kovid bolnicu reagovala je i policija.

Njegov ulazak u crvenu zonu pokušali su da spriječe zaposleni na odjeljenju hirurgije, poslije čega je došlo do verbalbnog incidenta u kome je na kraju morala da interveniše i policija.

Povodom incidenta na Staroj hirurgiji, koji se dogodio u četvrtak, mimo običaja oglasilo se i rukovodstvo ZC u Vranju.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Sin pacijentkinje koja se liječi od kovida 19 u našoj Bolnici je iskoristio priliku da se ušunja u prostorije gdje leže pacijenti bolesni od Kovida 19 u vrijeme kada su vrata bila otvorena zbog zamjene boca sa kiseonikom.

Zaposleni su odmah reagovali i uputili građanina da napusti Kovid bolnicu, na šta je on žustro reagovao i nije htio da izađe.

Zaposleni su iz tog razloga pozvali interventnu jedinicu Policijske uprave u Vranju koja je dalje postupala po službenoj dužnosti.

Niko od od osoblja i pacijenata u Kovid bolnici nije povrijeđen.

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje najoštrije osuđuje ovaj incident.

Istovremno poručujemo da ćemo na sve legalno dostupne načine zaštititi svoje zaposlene i pacijente i pozivamo državne organe da ovakve izgrednike najstrože sankcionišu u skladu sa Zakonom", piše u saopštenju ZC-a.