Potvrdili iz kluba

Vaterpolisti zbog hlora završili u bolnici

  • Izvor: ATV
  • 19.11.2022. 19:24

Dvanaestoro djece i nekoliko odraslih iz Vaterpolo kluba "Spartak" iz Subotice, juče su završili u hitnoj pomoći, a jedno dijete je zadržano u bolnici zbog viška hlora u bazenima SRC "Prozivka", pišu Večernje novosti.

Majka jednog dvanaestogodišnjaka ispričala je šta se desilo.

"Trening im je počeo u pola osam a već oko osam im je trener rekao da izađu iz velikog bazena. Djeca su pričala da je mali bazen pored bio zelene boje i da je cijeli kompleks smrdio na domestos", rekla je ona.

Majka je dodala da su djeca počela kašljati već u autu.

"Vozila sam sina i njegova dva druga i djeca su već u kolima počela da kašlju. Jedno dijete je asmatičar i baš je izgledalo loše. Zvala sam hitnu, rekli su mi da je već nekoliko djece bilo zbog toga, da sinu dajem mlijeka i da pratim situaciju. Ogorčeni smo što se ništa ne preduzima, djeca su nam već nekoliko puta dolazila ispucalih dlanova i stopala zbog velike količine hlora u vodi", dodala je ona.

Predsjednik Vaterpolo kluba "Spartak" Laslo Joža potvrdio je da su djeca zatražila pomoć.

"Po sadašnjim saznanjima od JKP 'Stadion' vjerovatno je došlo do tretiranja vode u malom bazenu, što nema fizičke veze sa velikim bazenom, u kome su bili naši članovi, i došlo je do isparavanja hlora i nadražaja disajnih organa", objašnjava Joža.       

Tagovi: