Pismo predsjednika Srbije

Vučić izrazio saučešće Jensu Stoltenbergu

  • 13.07.2018. 21:25

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras pismo saučešća generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu povodom smrti njegovog oca Torvalda Stoltenberga, istakavši da je on bio prijatelj Srbije.

"Duboko me je potresla vijest o smrti vašeg oca Torvalda Stoltenberga, velikog čovjeka i humaniste koji će ostati u dragom sjećanju ne samo Norvežana, već i ljudi širom svijeta, koji će pamtiti njegovu toplinu i posvećenost radu", naveo je Vučić. 

On je istakao da je Torvald Stoltenberg, "kao prijatelj Srbije, u nebrojenim prilikama pokazao da je zaslužio povelju kojom je postao počasni građanin grada Beograda, u kojem je ostavio neizbrisiv trag". 

Vučić je naveo da je Torvald Stoltenberg uvijek bio posvećen principima demokratije i pravičnosti, a njegov humanitarni rad poznat u svijetu. 

Norveški diplomata Torvald Stoltenberg preminuo je u 87. godini. Tokom krize u bivšoj Jugoslaviji on je bio specijalni izaslanik generalnog sekretara UN.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program