Predsjednik Srbije

Vučić: Srpska suza nema roditelja, moramo sami o sebi da brinemo VIDEO

  • 29.09.2018. 21:23

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju javnosti da je između 110 i 130 pripaddnika kosovskih specijalnih snaga učestvovalo u današnjem zauzimanju saobraćajnica i jezera Gazivode.

Vučić je rekao da je danas prekršen niz sporazuma. Istakao je da je, po treći put od 26. marta, na apsolutno neprimjeren način ugrožen i napadnut mir, te pokušano da se od Srbije dobije odgovor koji bi Priština mogla da iskoristi, zajedno sa jednim dijelom međunarodne zejdnice da satanizuju Srbiju.

- To su učinili bez bilo kakvog prava i suprotno Biselskom dogovoru i sporazumu i pokušali na svaki način da pokažu da ih ti sporazumi ne obavezuju i, još gore, da imaju podršku, prije svega, svojih zapadnih saveznika - rekao je on.

Naglasio je da pripadnici kosovskih specijalnih snaga ROSU nemaju šta da traže na sjeveru Kosova sa dugim cijevima.

- Imali su najmanje 12 snajperista po brdima oko Gazivoda i oko 90 policajaca do zuba naoružanih, te još toliko njih u rezervi spremnih da svakog trenutka djeluju - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je reakcija EU takva da je radije ne bi komentarisao.

"Pozvali su na uzdržanost sve strane. Od čega da se uzdržimo, moje je pitanje za EU? Mogerini, Kocijančić, odgovorite mi od čega da se uzdržimo.? Otvara se fabrika u Nišu, je li to naš greh, od toga da se suzdržimo? Šta smo to uradili Albancima? Pitam vas od čega da se uzdržimo, gospodo iz Brisela? Ili bi trebalo vi da se uzdržite? Makar od licemerja ako možete?". upitao je Vučić.

- Danas se vidjela da srpska suza nema roditelja, da moramo sami o sebi da brinemo, da naš narod nema na koga da se osloni osim na sebe i srpsku državu - rekao je predsjednik Srbije.

On je rekao da je Srbima danas prijećeno ratom i pozvao srpski narod na ujednjenje u borbi za istinu, a ne protiv nekoga.

Vučić je poručio Srbima na Kosmetu da budu mirni i zamolio Srbe iz Zubinog potoka da napuste barikade i da se vrate svojim kućama, te da i ubuduće pitaju svoju državu Srbiju i razgovaraju sa njenim vlastima o svemu.