Predsjednik Srbije

Vučić: Teško da će Ana Brnabić ponovo biti premijer

  • 24.12.2023. 15:44

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja u Predsjedništvu da će Ana Brnabić teško ponovo biti predsjednica Vlade i naglasio da će se u skladu sa zakonom ići na nove gradske izbore ukoliko većina ne bude formirana. Međutim, ukoliko postoji većina, istakao je da neće biti potrebe za novim izborima u Beogradu.

On je naglasio da je Ana Brnabić bila najduže na premijerskoj funkciji u istoriji višestranačja u Srbiji, da je mnogo uradila, ali i da je i znala da će teško ostati na premijerskoj funkciji na osnovu razgovora obavljenih prije izbora, te da će obavljati "značajne funkcije u budućnosti".

U obraćanju građanima iz Predsjedništva Srbije, Vučić je kazao da je prije izbora rekao premijerki da je to njen posljednji mandat na toj funkciji.

Vučić:

Vučić: "Nije problem što napadate Vučića ili Dodika, već zato što napadate naš narod iz Srpske"

"Ana je izrasla u velikog borca. Ponosan sam na nju. Teško da će ona opet biti premijerka. To sam joj rekao prije izbora, ali ona je dala srce i borila se tokom cijele kampanje. Iza nje ostaju rezultati", kazao je Vučić

Dodao je da u januaru očekuje konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i da se nada će nova Vlada biti formirana do početka marta.

(Insajder)

(Insajder)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: