Predsjednik Srbije

Vučić: Vazduh možete da nam ukinete, ali slobodu vam ne damo

  • Izvor: ATV
  • 24.03.2024. 21:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja, da su htjeli da unište Srbiju i da je raskomadaju, ali da u tome nisu uspjeli.

"Htjeli su da nam unište Srbiju, da nam je raskomadaju i misle da su u tome uspjeli", rekao je Vučić i dodao:

"Prošlo je 25 godina i još se ne damo, još ne pristajemo na komadanje Srbije".

Vučić je naglasio da još uvijek postoji jedan mali narod koji ne pristaje na okupaciju i koji želi budućnost za sebe i svoju djecu.


Dodik: Kad ubijete dijete, ubijate cijeli svijet, a oni su ubijali djecu na mnogim stranama

Dodik: Kad ubijete dijete, ubijate cijeli svijet, a oni su ubijali djecu na mnogim stranama

"Jači je ovaj narod i jača je Srbija nego što mislite. Odupiraćemo vam se dok dišemo. Odupiraćemo vam se jer ne možete da nam ukinete slobodu. I vazduh možete da nam ukinete, slobodu vam nećemo dati. Jer volimo Srbiju, živimo za Srbiju i nikada nećemo dobrovoljno pristati da nam uzmete Kosovo i Metohiju, da nam nestane naša Srbija", poručio je predsjednik Srbije.

"Nećemo u NATO nikada, čuvaćemo i štitićemo svoju vojnu neutralnost. Nema čime Srbiju niste kaznili, ali ne možete da nam otmete pravo da živimo za svoju zemlju. Toplica je dio junačke Srbije, dio sa kojim ni jedan pedalj Srbije ne može da se poredi jer je ovde najviše junaka. Ovdje su nam najveći junaci. Mala Srbija boriće se istinom, čašću, znanjem, svim što ima i čime raspolaže da sačuva svoju teritoriju, narod i svoju budućnost. Rezervnu otadžbinu nemamo i baš kao što je ova pjesma rekla 'Volimo te otadžbino naša', neka živi budućnost Srbije! A vi svi prijatelji pravi i lažni, hvala vam na svemu, Srbiju su pokušali da ugase, ali nikada nisu uspjeli. I ova kiša je znak za preporod Srbije. Prije 25 godina je bio prelijep dan, i tada su počeli da ubijaju. Pred vama je Srbija koja će znati da se sačuva i da se odbrani. Nadam se da ćemo se viđati mnogo boljim povodima, a Srbiju im nećemo dati. Živjela Srbija", poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.