Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: U Srebrenici nije počinjen genocid, svako ima pravo da to javno kaže

  • Izvor: SRNA
  • 13.11.2021. 10:16

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da u Srebrenici nije počinjen genocid, da svako ima pravo da to misli i javno kaže, a da je to moguće zabraniti u nekom autoritarnom režimu.

Komentarišući nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valetina Incka o zabrani "negiranja genocida" i podnošnje krivičnih prijava na osnovu tog akta, Vulin je naveo da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu.

"Moguće je u nekom autoritarnom režimu da mi to zabranite i da me zbog toga tužite i stavite u zatvor kao novinara Tanjuga, jer ne misli kao Željko Komšić. Mnogi u BiH ne misle kao Komšić, kao na primer najmanje milion Srba koji žive u BiH", rekao je Vulin za Televiziju "Prva".

On je dodao da se u najvećem broju kafana trenutno pjeva "Đenerale, nek je tvojoj majci hvala" i pitao da li treba da pohapsi sve ljude koji to pjevaju.

Vulin smatra da niko ne može da mu ospori pravo da kaže da ne razumije da Naser Orić nije u zatvoru.

"Imam pravo i da ne razumem da je Ramuš Haradinaj nevin čovek, ne zato što je nevin, već zato što su poubijali sve svedoke na njegovom suđenju, kao i da niko nije odgovoran za `Žutu kuću` i `Oluju`", rekao je Vulin.


  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program