Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: U Srebrenici nije počinjen genocid, svako ima pravo da to javno kaže

  • Izvor: Srna
  • 13.11.2021.10:16

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da u Srebrenici nije počinjen genocid, da svako ima pravo da to misli i javno kaže, a da je to moguće zabraniti u nekom autoritarnom režimu.

Komentarišući nametnuti zakon bivšeg visokog predstavnika u BiH Valetina Incka o zabrani "negiranja genocida" i podnošnje krivičnih prijava na osnovu tog akta, Vulin je naveo da Srbija poštuje međunarodno pravo, ali i da ima pravo da govori istinu.

"Moguće je u nekom autoritarnom režimu da mi to zabranite i da me zbog toga tužite i stavite u zatvor kao novinara Tanjuga, jer ne misli kao Željko Komšić. Mnogi u BiH ne misle kao Komšić, kao na primer najmanje milion Srba koji žive u BiH", rekao je Vulin za Televiziju "Prva".

On je dodao da se u najvećem broju kafana trenutno pjeva "Đenerale, nek je tvojoj majci hvala" i pitao da li treba da pohapsi sve ljude koji to pjevaju.

Vulin smatra da niko ne može da mu ospori pravo da kaže da ne razumije da Naser Orić nije u zatvoru.

"Imam pravo i da ne razumem da je Ramuš Haradinaj nevin čovek, ne zato što je nevin, već zato što su poubijali sve svedoke na njegovom suđenju, kao i da niko nije odgovoran za `Žutu kuću` i `Oluju`", rekao je Vulin.