"Otežava život i Srbiji"

Za opozicionarku u Srbiji, Srpska je "nacionalistički entitet koji pravi probleme na Balkanu"

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 12:30

"Republika Srpska je nacionalistički entitet koji pravi probleme na Balkanu", smatra Biljana Stojković, istaknuti opozicionar u Srbiji, kopredsjednica stranke "Zajedno" i profesor na Univerzitetu u Beogradu.

Pored toga, za nju Republika Srpska, u čije temelje je živote ugradilo više od 23.000 boraca, stvara "probleme životu u Srbiji, te joj treba smanjitit ingerencije."

"Ako ostane ovakva nacionalistički entitet koji pravi probleme na Balkanu i konačno životu nama u Srbiji i životu u BiH, onda bih vrlo navijala da joj se smanje ingerencije", rekla je Biljana Stojković u emisiji "Govornica" u maju 2021. godine.

Dio kada govori o Republici Srpskoj, pogledajte od 2:35:53.


Kako za sebe ponosno kaže, učesnica je svih protesta od 90-tih, a za svoju državu kaže da je "protiv naroda".

Za 17. decembar u Srbiji su zakazani parlamentarni i lokalni izbori, a mnogi kandidati opozicije koji žele da se dokopaju vlasti, smatraju da su Srbi samo u "krugu dvojke". 

Srpskom narodu mnogo muka zadaju stranci, ali mnogo više problema stvaraju autošovinisti, tj. oni kojima nije stalo ni do države, ni do naroda, ni istorije, kulture, tradicije... Tako je u teškim vremenima, vrlo važno da se Srbi, kao brojčano mali narod, mogu okupiti oko lidera koji prepoznaju istorijski trenutak i važnost nacionalne kohezije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.