Beograd

Završen sastanak Vučića s Eskobarom i Lajčakom: Ne odustajemo od nacionalnih interesa

  • Izvor: Agencije
  • 25.08.2022. 19:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Imali smo ne lake razgovore sa Lajčakom i Eskobarom, bili su tu i Kristofer Hil i Žiofre i nastavljamo večeras razgovore poslije 22 sata. Po pitanju Kosova i Metohije i našeg naroda tamo, moja poruka je da ćemo se boriti za mir i stabilnost, ali nijednog sekunda, budite uvjereni, nećemo odstupiti od nacionalnih interesa, interesa našeg naroda, vaše bezbjednosti. Nema odustajanja", rekao je Vučić.

Nakon sastanka, Lajčak se oglasio na Twitteru.

"Bio je to težak, ali odgovoran razgovor sa predsjednikom Srbije. Prenio sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primijeniti uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras", napisao je on na svom Twitter nalogu.

Nakon sastanka, na Twitteru se oglasila i ambasada Amerike.

"Težak i dug sastanak sa predsjednikom Vučićem. Cijenimo posvećenost predsjednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje", naveo je Eskobar.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.