Beograd

Završen sastanak Vučića s Eskobarom i Lajčakom: Ne odustajemo od nacionalnih interesa

  • Извор: Агенције
  • 25.08.2022. 19:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

"Imali smo ne lake razgovore sa Lajčakom i Eskobarom, bili su tu i Kristofer Hil i Žiofre i nastavljamo večeras razgovore poslije 22 sata. Po pitanju Kosova i Metohije i našeg naroda tamo, moja poruka je da ćemo se boriti za mir i stabilnost, ali nijednog sekunda, budite uvjereni, nećemo odstupiti od nacionalnih interesa, interesa našeg naroda, vaše bezbjednosti. Nema odustajanja", rekao je Vučić.

Nakon sastanka, Lajčak se oglasio na Twitteru.

"Bio je to težak, ali odgovoran razgovor sa predsjednikom Srbije. Prenio sam poruke i naglasio da se svi sporazumi iz dijaloga moraju primijeniti uključujući i Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine. Nastavićemo naše razgovore kasnije večeras", napisao je on na svom Twitter nalogu.

Nakon sastanka, na Twitteru se oglasila i ambasada Amerike.

"Težak i dug sastanak sa predsjednikom Vučićem. Cijenimo posvećenost predsjednika miru i stabilnosti. Nastavljamo dalje", naveo je Eskobar.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.