Sudsko vijeće u Prištini

Zlatan Arsić oslobođen optužbe da je navodno počinio ratni zločin

  • Izvor: RT Balkan
  • 05.02.2024. 10:27

Sudsko vijeće u Prištini donijelo je oslobađajuću presudu u slučaja Zlatana Arsića iz Ajnovca kod Kosovske Kamenice, jer tužilaštvo nije uspjelo da dokaže činjenicu da je Arsić počinio krivično delo "ratni zločin".

U presudi se navodi da Arsić nije kriv za djela koja mu se prema optužnici stavljaju na teret.

Kako je navelo sudsko vijeće, Zlatanu Arsiću danas će biti ukinut pritvor.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula prošle godine pred Posebnim odjeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Jovan ubijen, Bogdan ranjen: Mladići se nisu međusobno poznavali, ali ovo im je zajedničko

Jovan ubijen, Bogdan ranjen: Mladići se nisu međusobno poznavali, ali ovo im je zajedničko

Od 2003. godine Arsić je aktivni pripadnik novoformirane policijske službe na Kosovu i Metohiji. Dobio je policijski orden 2017. godine.

Iz njegove porodice su nakon hapšenja prenijeli da nije bio srpski policajac, jer je u vrijeme za koje ga optužuju imao 19-20 godina.

Zlatanov otac Predrag ispričao je tada RTS-u da zna osobu albanske nacionalnosti koja ga je optužila. Iz susjednog je sela Berivojce.

Sa njegovom porodicom Arsići nisu imali nesporazume. Naprotiv, kao poštar, Predrag Arsić im je redovno odnosio pošiljke.

Nema kraja bahatosti: Polubranik se spušta, vozač kamiona prolazi

Nema kraja bahatosti: Polubranik se spušta, vozač kamiona prolazi

Tvrdi da je Albanac B. M. pomiješao Arsića sa nekom drugom osobom, koja mu je 1999. godine u uniformi na pijaci u Kamenici oduzela boks cigareta uz prijetnju oružjem.

Arsića je policija po toj prijavi već ispitivala 2017. godine, i on je tada negirao sve navode, te je i oslobođen. Pet godina od ispitivanja, Zlatana su uhapsili.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.