ATV

Simor Herš

Američki novinar: Rusija je pobijedila

 • Izvor: B92
 • 21.09.2023. 22:57

Američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš objavio je da je Rusija pobijedila u ratu u Ukrajini.

Kako navodi, Bijela kuća i zapadni mediji nastavljaju da lažu o tome.

"Rat je gotov. Rusija je pobijedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali Bijela kuća i američki mediji moraju da podrže laž", rekao je sagovornik američkog novinara za tekst objavljen na platformi “Sabstek”.

On je naveo da su glavni dijelovi ukrajinske vojske otkazali ofanzivu, bez oglašavanja o tome, dodavši da i dalje nema prekida vatre zato što ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba.

"Rat se nastavlja jer Zelenski insistira na tome. Nema razgovora o primirju u njegovom štabu ili u Bijeloj kući jer oni nisu zainteresovani za pregovore koji bi okončali masakr", piše Herš, pozivajući se na obavještajni izvor.

On ističe da su sve izjave Kijeva o uspjesima u kontraofanzivi laž, da su ukrajinske trupe povratile samo djeliće teritorije, kao i da bi u ukrajinskoj vojsci moglo da dođe do pobune ukoliko joj bude naređeno da nastavi ofanzivu.

"Istina je da ako bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, ona bi se pobunila. Vojnici više ne žele da ginu”, naveo je on.

Pratite nas i putem Vibera

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

  ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

 • 20:30 Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

  Film: Tajna Nikole Tesle (12+)

 • 22:00 Serija: Nemirni (12+)

  Nemirni je srbijanska televizijska serija iz 2023. godine, temelji se prema romanu Marka Popovića, Jedan pogrešan korak, a režirao ju je Darko Nikolić.

 • 23:00 Serija: Močvara (16+) (R)

  Serija: Močvara (16+) (R)