Симор Херш

Амерички новинар: Русија је побиједила

  • Извор: Б92
  • 21.09.2023. 22:57

Амерички новинар и добитник Пулицерове награде Симор Херш објавио је да је Русија побиједила у рату у Украјини.

Како наводи, Бијела кућа и западни медији настављају да лажу о томе.

"Рат је готов. Русија је побиједила. Нема више украјинске офанзиве, али Бијела кућа и амерички медији морају да подрже лаж", рекао је саговорник америчког новинара за текст објављен на платформи “Сабстек”.

Он је навео да су главни дијелови украјинске војске отказали офанзиву, без оглашавања о томе, додавши да и даље нема прекида ватре зато што украјински предсједник Володимир Зеленски инсистира на продужавању сукоба.

"Рат се наставља јер Зеленски инсистира на томе. Нема разговора о примирју у његовом штабу или у Бијелој кући јер они нису заинтересовани за преговоре који би окончали масакр", пише Херш, позивајући се на обавјештајни извор.

Он истиче да су све изјаве Кијева о успјесима у контраофанзиви лаж, да су украјинске трупе повратиле само дјелиће територије, као и да би у украјинској војсци могло да дође до побуне уколико јој буде наређено да настави офанзиву.

"Истина је да ако би украјинској војсци било наређено да настави офанзиву, она би се побунила. Војници више не желе да гину”, навео је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм