Ministarstvo spoljnih poslova

"Amerika ne štedi živote Ukrajinaca"

  • Izvor: SRNA
  • 21.04.2024. 12:19

SAD su spremne da isporučuju oružje Ukrajini koliko god je potrebno i ne štede živote Ukrajinaca da bi osigurale nastavak borbe protiv Rusije, uključujući i onu putem terorističkih napada i ubistava novinara, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je nacrt zakona o upućivanju vojne pomoći Ukrajini u vrijednosti od 60,84 milijardi dolara, ukoliko to odobri Senat.

"Vladajuće elite u SAD, bez obzira na partijsku pripadnost, spremne su da naoružaju režim u Kijevu da bi mogao da se bori do posljednjeg Ukrajinca i da nastavi, između ostalog, terorističke napade na civilne ciljeve na ruskoj teritoriji, sabotaže i ubijanje novinara", navedeno je u saopštenju.

Bijela kuća više ne računa na "mitsku ukrajinsku pobjedu", već želi da ukrajinska vojska izdrži barem do predsjedničkih izbora u SAD, da ne bi narušila ugled američkog predsjednika Džozefa Bajdena, naveli su iz Ministarstva spoljnih poslova.

"Akcije SAD, kao de fakto strane u sukobu, biće bezuslovno i odlučno odbijene, a sve dublje poniranje Vašingtona u hibridni rat protiv Rusije pokazaće se kao glasan i ponižavajući fijasko za SAD. Kao što se desilo u Vijetnamu i Avganistanu, grozničavi pokušaji spasavanja neonacističkog režima ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog osuđeni su na neuspjeh", zaključeno je u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: