Министарство спољних послова

"Америка не штеди животе Украјинаца"

  • Извор: СРНА
  • 21.04.2024. 12:19

САД су спремне да испоручују оружје Украјини колико год је потребно и не штеде животе Украјинаца да би осигурале наставак борбе против Русије, укључујући и ону путем терористичких напада и убистава новинара, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је нацрт закона о упућивању војне помоћи Украјини у вриједности од 60,84 милијарди долара, уколико то одобри Сенат.

"Владајуће елите у САД, без обзира на партијску припадност, спремне су да наоружају режим у Кијеву да би могао да се бори до посљедњег Украјинца и да настави, између осталог, терористичке нападе на цивилне циљеве на руској територији, саботаже и убијање новинара", наведено је у саопштењу.

Бијела кућа више не рачуна на "митску украјинску побједу", већ жели да украјинска војска издржи барем до предсједничких избора у САД, да не би нарушила углед америчког предсједника Џозефа Бајдена, навели су из Министарства спољних послова.

"Акције САД, као де факто стране у сукобу, биће безусловно и одлучно одбијене, а све дубље понирање Вашингтона у хибридни рат против Русије показаће се као гласан и понижавајући фијаско за САД. Као што се десило у Вијетнаму и Авганистану, грозничави покушаји спасавања неонацистичког режима украјинског предсједника Владимира Зеленског осуђени су на неуспјех", закључено је у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.