"Blumberg“

Amerika u strahu - "Najveća ruska prijetnja dolazi iz ovog pravca"

  • 24.02.2024. 12:00

Ruske podmornice predstavljaju prijetnju za Zapad, posebno za podvodne komunikacione kablove, izjavio je penzionisani admiral američke Ratne mornarice i bivši komandant NATO Džejms Stavridis, piše „Blumberg“.

„Ruske podmornice vjerovatno imaju mogućnost da se spuštaju do podvodnih kablova koji su postavljeni na velikim dubinama, i mogu da poremete njihov rad“, piše Stavridis u članku pod nazivom „Najstrašnija nova ruska prijetnja je pod vodom, a ne u svemiru“.

Admiral takođe smatra da te podvodne komunikacije, kroz koje svakodnevno prolaze brojne finansijske transakcije, nisu dovoljno zaštićene. Po njegovim riječima, one su „Ahilova peta“.

Podsjećamo, u Americi su ranije upozoravali na „rusku prijetnju“ u svemiru. Kako je objasnila Bijela kuća, „prijetnja po nacionalnu bezbjednost“, na koju je upozoren Kongres, odnosi se na „protivsatelitsko oružje“ koje navodno pravi Rusija. Zbog toga je američki predsjednik Džozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija uvijek bila kategorički protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemir. On je pozvao da se poštuju svi sporazumi koji postoje u toj oblasti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.