Asanž strahuje za svoj život: Korona virus u zatvoru gdje je smješten osnivač Vikiliksa

  • 08.04.2020. 10:44

Glavni urednik Vikiliksa Kristin Hrafnson rekao je da su uslovi u zatvoru Belmarš gdje je zatvoren osnivač te stranice Džulijan Asanž mnogo gori nego što to zvanični London predstavlja.

Kako prenosi “Raša tudej” u Belmaršu je zabilježen prvi smrtni slučaj korona virusa, a Hrafnson strahuje da postoji velika šansa da u tom zatvoru izbije opšta epidemija virusa koji je u svijetu usmrtio preko 82.000 ljudi.

- Čuvaru u zatvoru dolaze i odlaze, a najmanje trećina njih ne dolazi na posao ili zato što su zaraženi korona virusom ili zato što su smješteni u izolaciju - kaže Hrafnson i dodao da je broj zaraženih zatvorenika u toj ustanovi mnogo veći nego što to govore zvanični podaci.

Kako kaže, čelnici zatvora nisu sproveli ni izbliza dovoljno testova na korona virus, te ne mogu ni da imaju pravu sliku šta se zapravo dešava..

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)