Objavio na Tviteru

Bil Gejts ima koronu

  • Izvor: ATV
  • 11.05.2022. 08:19

Američki preduzetnik Bil Gejts poizitivan je na virus korona, saopštio je u utorak.

Gejts (66) je na Tviteru objavio da je u izolaciji i da ima blage simptome, te je napomenuo da je vakcinisan. Nije poznato da li je ovo prvi put da je pozitivan na virus korona. Takođe je rekao da će virtuelno učestvovati na sastanku sa ljudima iz njegove fondacije.

Gejts, suosnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, poslednjih mjeseci usredsredio je svoje značajne resurse na pandemiju. Prošle nedelje je objavio knjigu pod nazivom „Kako spriječiti sljedeću pandemiju“, u kojoj objašnjava kako bi zemlje mogle da preduzmu koordinirane napore da spriječe pandemije i „eliminišu sve respiratorne bolesti“, piše Njujor Tajms.

On je otvoreno govorio o tome kako globalne zdravstvene vlasti treba da odgovore na pandemiju i distribuišu vakcine. Fondacija Bila i Melinde Gejts saopštila je da je donirala milione dolara organizacijama uključujući Gavi i Svjetsku zdravstvenu organizaciju za finansiranje testiranja, liječenja i distribucije vakcina.

Gejts je u januaru na Tviteru rekao da „kada omikron soj prođe kroz zemlju“, virus bi se mogao tretirati „više kao sezonski grip“.


  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (R) (12+)

    Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.