Peru

Bivši predsjednik kažnjen zbog vakcinacije preko reda

  • 17.04.2021. 09:49

Jednoglasnom odlukom Kongresa Perua, bivšem predsjedniku te zemlje Martinu Vizkari zabranjeno je vršenje javnih funkcija u narednih 10 godina jer je, navodno, preko reda primio vakcinu protiv kovid-19.

Vizkara je proglašen krivim za zloupotrebu položaja, tajne dogovore i davanje lažnih izjava u okviru skandala u kojem je razotrkiriveno da je veliki broj ministara i drugih zvaničnika primio vakcine Sinofarm prije nego što su bile javno dostupne u zemlji, prenosi Rojters.

Kongres je takođe kaznio bivšu ministarku zdravlja Pilar Mazeti zabranom obavljanja javnih funkcija u narednih osam godina i bivšu ministarku spoljnih poslova Elizabet Astet na godinu dana.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program