Navaz Šarif

Bivši premijer Pakistana se vratio u zemlju nakon egzila, počinje kampanju

  • Izvor: SRNA
  • 21.10.2023. 12:29

Nekadašnji premijer Pakistana Navaz Šarif, koji je tu funciju obavljao u tri mandata, stigao je danas u zemlju nakon četiri godine samonametnutog egzila u Londonu da bi započeo kampanju svoje stranke tri mjeseca uoči opštih izbora, javila je lokalna televizija.

Šarif (73) će voditi miting u svom rodnom gradu Lahoreu, na istoku zemlje. Njegov čarter avion stigao je u Islamabad sa 194 osobe iz njegove stranke i medijskih organizacija, rekli su izvori.

Bivši premijer nije kročio u Pakistan od kada je 2019. godine otišao u London na liječenje dok je služio četrnaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije. Presude protiv njega i dalje su na snazi, ali je sud u četvrtak zabranio vlastima da ga uhapse do utorka, 24. oktobra, kada treba da se pojavi pred sudom.

U Gazu ušao prvi konvoj humanitarne pomoći, granica ubrzo opet zatvorena

U Gazu ušao prvi konvoj humanitarne pomoći, granica ubrzo opet zatvorena

Šarif ne može ponovo da se kandiduje na izborima ili da obavlja javnu funkciju zbog presuda, ali njegov pravni tim navodi da Šarif planira da uloži žalbu, a njegova stranka da mu je cilj da postane premijer po četvrti put.

Najveći Šarifov izazov biće da obnovi svoju bazu podrške u odnosu na svog glavnog rivala Imrana Kana, koji je, uprkos tome što je u zatvoru, i dalje popularan nakon što je zbačen sa premijerskog položaja 2022. godine.

Kan je, takođe, diskvalifikovan sa izbora na osnovu osude za korupciju u avgustu, na koju se žalio

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.