Наваз Шариф

Бивши премијер Пакистана се вратио у земљу након егзила, почиње кампању

  • Извор: СРНА
  • 21.10.2023. 12:29

Некадашњи премијер Пакистана Наваз Шариф, који је ту фунцију обављао у три мандата, стигао је данас у земљу након четири године самонаметнутог егзила у Лондону да би започео кампању своје странке три мјесеца уочи општих избора, јавила је локална телевизија.

Шариф (73) ће водити митинг у свом родном граду Лахореу, на истоку земље. Његов чартер авион стигао је у Исламабад са 194 особе из његове странке и медијских организација, рекли су извори.

Бивши премијер није крочио у Пакистан од када је 2019. године отишао у Лондон на лијечење док је служио четрнаестогодишњу затворску казну због корупције. Пресуде против њега и даље су на снази, али је суд у четвртак забранио властима да га ухапсе до уторка, 24. октобра, када треба да се појави пред судом.

У Газу ушао први конвој хуманитарне помоћи, граница убрзо опет затворена

У Газу ушао први конвој хуманитарне помоћи, граница убрзо опет затворена

Шариф не може поново да се кандидује на изборима или да обавља јавну функцију због пресуда, али његов правни тим наводи да Шариф планира да уложи жалбу, а његова странка да му је циљ да постане премијер по четврти пут.

Највећи Шарифов изазов биће да обнови своју базу подршке у односу на свог главног ривала Имрана Кана, који је, упркос томе што је у затвору, и даље популаран након што је збачен са премијерског положаја 2022. године.

Кан је, такође, дисквалификован са избора на основу осуде за корупцију у августу, на коју се жалио

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм