Bugarska

Borisov nakon izlaska iz pritvora: Bojim se da bi me sljedeći put mogli ubiti

  • Izvor: SRNA
  • 19.03.2022. 09:33

Policija u Bugarskoj pustila je na slobodu lidera GERB-a Bojka Borisova i još dvoje ljudi privedenih sa njim.

Borisov i bivši ministar finansija Vladislav Goranov, kao i Sevdalina Arnaudova, koja je u Vladi Borisova bila zadužena za vezu sa javnošću, su poslije nedavnog hapšenja pušteni na slobodu.

Njih troje su privedeni dan ranije u akciji Nacionalne policije te zemlje a privođenje su opisali kao "tešku političku represiju".

"Gadno, brutalno, vratili su nas u doba komunizma. Sinoć smo večerali sa djecom, počeli su da ulaze civilna i uniformisana lica, svjedoci. Pretresli su cijelu kuću... i ništa, a kada sam potpisao sve zapisnike, rekli su – moramo da te zadržimo", bile su prve riječi Bojka Borisova nakon puštanja na slobodu.

"Zabrinut sam da bi me sljedeći put mogli ubiti", dodao je on a prenose bugarski mediji.

Potvrđeno je da je pretkrivični postupak pokrenut za krivično djelo iznude. Rečeno je da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, ali će tužilaštvo i dalje raditi na slučaju, ukoliko dobije nove dokaze.

I advokat Borisova Menko Menkov rekao je da nije podignuta optužnica, a da osnov za zadržavanje ukazuje na iznudu, ali nije naveo koja je osoba iznuđena, kada, kako i iz kojih razloga.