Bugarska

Borisov nakon izlaska iz pritvora: Bojim se da bi me sljedeći put mogli ubiti

  • Извор: СРНА
  • 19.03.2022. 09:33

Policija u Bugarskoj pustila je na slobodu lidera GERB-a Bojka Borisova i još dvoje ljudi privedenih sa njim.

Borisov i bivši ministar finansija Vladislav Goranov, kao i Sevdalina Arnaudova, koja je u Vladi Borisova bila zadužena za vezu sa javnošću, su poslije nedavnog hapšenja pušteni na slobodu.

Njih troje su privedeni dan ranije u akciji Nacionalne policije te zemlje a privođenje su opisali kao "tešku političku represiju".

"Gadno, brutalno, vratili su nas u doba komunizma. Sinoć smo večerali sa djecom, počeli su da ulaze civilna i uniformisana lica, svjedoci. Pretresli su cijelu kuću... i ništa, a kada sam potpisao sve zapisnike, rekli su – moramo da te zadržimo", bile su prve riječi Bojka Borisova nakon puštanja na slobodu.

"Zabrinut sam da bi me sljedeći put mogli ubiti", dodao je on a prenose bugarski mediji.

Potvrđeno je da je pretkrivični postupak pokrenut za krivično djelo iznude. Rečeno je da nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice, ali će tužilaštvo i dalje raditi na slučaju, ukoliko dobije nove dokaze.

I advokat Borisova Menko Menkov rekao je da nije podignuta optužnica, a da osnov za zadržavanje ukazuje na iznudu, ali nije naveo koja je osoba iznuđena, kada, kako i iz kojih razloga.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм