Rumunski pilot

"Crveni" otkrio: Ovo je glavna razlika između F-16 i MiG-21

  • 04.03.2024. 19:46

Prva grupa od sedam pilota rumunskog vazduhoplovstva završila je obuku u Međunarodnom centru za obuku u 86. bazi vazduhoplovstva.

Ova vijest označava njihov prelazak na borbene avione F-16. Prije toga, ovi piloti su upravljali avionom MiG-21 lancer, koji je Rumunsko vazduhoplovstvo povuklo u penziju u maju 2023. godine.

"U želji da razumijemo njihova iskustva sa prelaskom na F-16, zamolili smo ove pilote da podjele svoja razmišljanja. Odgovori koje smo dobili, prema rumunskim izvorima, zadivljujuće su pronicljivi", prenosi Bulgarianmilitary.

Rumunski televizijski kanal je emitovao intervju sa pilotom kodnog imena "Crveni", koji je nedavno prešao na F-16.

Na pitanje o uočljivim razlikama između dva aviona, "Crveni" je naveo da je u pogledu avionskih odlika kontrast minimalan.

Glavne razlike su bile pretežno u aerodinamičkim osobinama aviona.

"Prelazak na F-16 je bio prilično gladak u pogledu avionskih karakteristika. F-16 je u suštini svestraniji i efikasniji avion, koji se može pohvaliti sa nekoliko naprednihih sistema. Međutim, ono što se zaista isticalo za nas pilote jeste dinamika snage aviona i mehanika leta“, elaborirao je rumunski pilot "Crveni".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.