Lider Sjeverne Koreje

Da, i to se dešava! Zaplakao Kim Džong-Un

  • Izvor: Agencije
  • 05.12.2023. 20:10

Kim Džong-Un je prošlog vikenda u Pjongjangu učestvovao na Petoj nacionalnoj konvenciji majki, a obraćajući se upravo njima, moleći ih da "pomognu da se zaustavi kontinuirani pad nataliteta u zemlji i ojačaju nacionalnu moć", vrhovni vođa čak je i zaplakao.

"Zaustavljanje pada nataliteta i staranja o djeci i njihovom obrazovanju, porodične su teme koje se tiču svih nas i moramo ih rješavati s našim ženama i majkama", rekao je Kim Džong-Un dok je bijelom maramicom brisao suze s lica.

Hrabrost ili ludost: Snimak od kojeg staje dah, skočio sa visine više od 40 metara

Hrabrost ili ludost: Snimak od kojeg staje dah, skočio sa visine više od 40 metara

Prema izvještaju UN iz ove godine, prosječan broj djece koji rodi žena u Sjevernoj Koreji je 1,8, čime je samo nastavljen pad u toj kategoriji.

Iako je Sjeverna Koreja jedna od najsiromašnijih nacija na svijetu, promjena u njenoj demografskoj strukturi slična je onoj u bogatim zemljama, kažu stručnjaci.

"Mnoge porodice u Sjevernoj Koreji ne žele da imaju više od jednog djeteta jer znaju da im za njihovo odgajanje i školovanje treba puno novca", rekao je An Kjung-su, administrator sajta koji se bavi zdravstvenim problemima u Severnoj Koreji.

Pjongjang je 70-ih i 80-ih godina sprovodio programe kontrole rađanja kako bi usporio poslijeratni rast stanovništva. Stopa fertiliteta u zemlji zabilježila je veliki pad nakon gladi sredinom 90-ih, kad je umrlo stotine hiljada ljudi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.