Koči samo administracija

Danska skinula embargo sa izgradnje gasovoda "Sjeverni tok dva"

  • 04.10.2019. 11:22

Vlasti Danske, jedine zemlja koja još nije dala dozvolu za izgradnju gasovoda "Sjeverni tok dva", uklonile su političke prepreke za njegovu izgradnju, a izdavanje konačnog odobrenja trenutno koči samo administracija, saznaje ruski list "Izvestija".

Pozivajući se na neimenovane izvore koji su dobro upoznati sa situacijom, list navodi da danski stručnjaci razmatraju ekološki aspekt i mogućnost stopiranja eksploatacije gasa na jednom od danskih nalazišta radi zamjene "plavog energenta" norveškim ili ruskim gasom.

Do sada je izgrađeno ukupno 80 odsto gasovoda, a realizacija projekta ide po planu.

Gasovod "Sjeverni tok dva" predviđa izgradnju dva cjevovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi metara kubnih gasa godišnje, kojim će se ruski gas dopremati do NJemačke preko Baltičkog mora.

Gasovod bi trebalo da prođe kroz teritorijalne vode Rusije, Finske, Švedske, Danske i NJemačke, podsjeća "Sputnjik". 

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.