Raste ljutnja

Depeše hitno poslate u Bijelu kuću, FBI i CIA

  • Izvor: B92
  • 10.11.2023. 08:20

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena primila je oštra upozorenja od američkih diplomata u arapskim zemljama, javlja Si-en-en.

Kako se navodi, snažna podrška SAD izraelskoj vojnoj kampanji u Gazi dovodi do rastućeg besa arapske javnosti prema Vašingtonu.

Američke diplomate su izrazile duboku zabrinutost zbog rastućeg besa prema SAD nakon što je Vašington podržao pravo Izraela da se brani posle Hamasovog napada na južni Izrael 7. oktobra kada je ubijeno više od 1.400 Izraelaca.

Sovilj za ATV: Društvene mreže daju ljudima osjećaj zaštićenosti pa ne razmišljaju o posljedicama

Sovilj za ATV: Društvene mreže daju ljudima osjećaj zaštićenosti pa ne razmišljaju o posljedicama

U depeši američke ambasade u Omanu od srijede, navodi se da se snažna američka podrška akcijama Izraela u Gazi doživljava kao saučestvovanje SAD u onome što se smatra mogućim ratnim zločinima.

Depeša iz ambasade u Omanu poslata je Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće, CIA i Federalnom istražnom birou (FBI).

Izrael gađao Siriju

Izrael gađao Siriju

U drugoj depeši, koju je Si-en-en dobio od američke ambasade u Kairu, Vašingtonu je prenet komentar objavljen u državnim egipatskim novinama da su, kako se navodi, "okrutnost predsednika Bajdena i njegova nebriga prema Palestincima prevazišli sve prethodne predsjednike SAD".

Pratite nas i putem Vibera