Одмазда

Израел гађао Сирију

  • Извор: Кликс
  • 10.11.2023. 07:54

Израелска војска је саопштила да је једна организација у Сирији послала дрон који је гађао школу у јужном израелском граду Еилату, а да је Израел узвратио.

Војска није навела која је организација у Сирији послала дрон у Еилат, град који се налази на Црвеном мору око 400 километара од најближе тачке сиријске територије.

Али, у саопштењу се додаје да они сматрају сиријску владу потпуно одговорном "за било коју терористичку активност с њене територије". У извјештајима о нападу дрона, који је изазвао мању штету, није наведено да ли има повријеђених.

"Као одговор на беспилотну летјелицу из Сирије која је погодила школу у Еилату, ИДФ је недавно напала организацију која је извела напад. ИДФ сматра сиријски режим потпуно одговорним за сваку терористичку активност која произлази из његове територије. Одговорићемо на сваку агресију на Израел", наведено је у саопштењу.

Јеменски ирански покрет Хути извео је неколико напада ракетама и дроновима на Израел од 7. октобра, од којих су сви пресретнути или неуспјешни.

У четвртак је група Хути, која влада дијеловима Јемена, укључујући главни град Сану, рекла да је испалила ракете на неколико циљева у Израелу, укључујући циљеве у Еилату које је војни портпарол групе назвао војним циљевима.

Израелска војска је саопштила да је њен ваздушни систем "Arrow" пресрео ракетни напад на израелску територију у близини Црвеног мора и да је њен одбрамбени систем Патриот пресрео "сумњиву мету" у јужној пустињи Негев, али није рекла за кога верује да је одговоран за нападе.

Професор узнемиравао ученице на екскурзији

Професор узнемиравао ученице на екскурзији

Израел је повећао своје поморско присуство у Црвеном мору како би боље заштитио јужну обалу, а Сједињене Државе такође имају значајно поморско присуство у том подручју.

Еилат је главни израелски излаз на Црвено море.

Због бактерије - Са тржишта повучен кулен

Због бактерије - Са тржишта повучен кулен

Даниел Милер, аналитичар британске компаније за поморску сигурност "Ambrey", рекао је да је напад дроном у четвртак био "први у граду Еилат за који је потврђено да је проузрочио штету" од почетка сукоба 7. октобра.

Хамас и Хути "испалили су вишеструке ракете, крстареће ракете и беспилотне летјелице према Еилату", додао је Милер.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)