Jedna osoba stradala

Divlja požar u Grčkoj

  • Izvor: B92
  • 21.08.2023. 18:02

U šumskim požarima u regionu Beotije u centralnoj Grčkoj, stradao je jedan muškarac, a osam osoba je povrijeđeno, saopštile su grčke službe za vanredne situacije.

Veliki šumski požar izbio je danas sjeverno od Atike, 100 kilometara severno od Atine, a stradao je stari pastir od posljedica udisanja dima, kada je otrčao u tor da spase svoje životinje, rekao je portparol vatrogasne službe.

Požar je izbio i na ostrvu Evija, gdje se 42 vatrogasca i četiri aviona bore sa plamenom, a požari i dalje bjesne na sjeveroistoku Grčke u blizini lučkog grada Aleksandrupolisa.

Stravična nesreća: Vozač izgubio kontrolu nad autobusom, poginulo najmanje 12 osoba

Stravična nesreća: Vozač izgubio kontrolu nad autobusom, poginulo najmanje 12 osoba

Sedam vatrogasaca i jedan dobrovoljac hospitalizovani su sa povredama, desetak naselja je evakuisano tokom vikenda, a organi civilne zaštite pozvali su stanovnike da ostanu u zatvorenim prostorima zbog dima.

Na licu mjesta interveniše 56 vatrogasaca uz pomoć četiri aviona, prenosi Figaro i dodaje da je za turiste koji su se nalazili na obližnjoj plaži izdato bavještenje za evakuaciju.

Lažni apel za pomoć kćerki Nizame Hećimović

Lažni apel za pomoć kćerki Nizame Hećimović

Šumski požari već tri dana bukte u Aleksandropolisu uprkos naporima grčkih vatrogasnih službi, vojske i dobrovoljaca koji su tokom noći nastavili borbu sa vatrenom stihijom. Kako javlja ERT, povrijeđeno je sedam vatrogasaca koji su, nakon ukazane prve pomoći, sada u dobrom stanju.

Nakon što je svanulo, u gašenje požara uključile su se i letelice - četiri aviona i četiri helikoptera, koji gase aktivne požare iz vazduha, prenosi Prototema.

Na terenu je 198 vatrogasaca u 26 timova i sa 59 vozila, saopštila je Vatrogasna služba.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.