Jedna osoba stradala

Divlja požar u Grčkoj

  • Извор: Б92
  • 21.08.2023. 18:02

U šumskim požarima u regionu Beotije u centralnoj Grčkoj, stradao je jedan muškarac, a osam osoba je povrijeđeno, saopštile su grčke službe za vanredne situacije.

Veliki šumski požar izbio je danas sjeverno od Atike, 100 kilometara severno od Atine, a stradao je stari pastir od posljedica udisanja dima, kada je otrčao u tor da spase svoje životinje, rekao je portparol vatrogasne službe.

Požar je izbio i na ostrvu Evija, gdje se 42 vatrogasca i četiri aviona bore sa plamenom, a požari i dalje bjesne na sjeveroistoku Grčke u blizini lučkog grada Aleksandrupolisa.

Stravična nesreća: Vozač izgubio kontrolu nad autobusom, poginulo najmanje 12 osoba

Stravična nesreća: Vozač izgubio kontrolu nad autobusom, poginulo najmanje 12 osoba

Sedam vatrogasaca i jedan dobrovoljac hospitalizovani su sa povredama, desetak naselja je evakuisano tokom vikenda, a organi civilne zaštite pozvali su stanovnike da ostanu u zatvorenim prostorima zbog dima.

Na licu mjesta interveniše 56 vatrogasaca uz pomoć četiri aviona, prenosi Figaro i dodaje da je za turiste koji su se nalazili na obližnjoj plaži izdato bavještenje za evakuaciju.

Lažni apel za pomoć kćerki Nizame Hećimović

Lažni apel za pomoć kćerki Nizame Hećimović

Šumski požari već tri dana bukte u Aleksandropolisu uprkos naporima grčkih vatrogasnih službi, vojske i dobrovoljaca koji su tokom noći nastavili borbu sa vatrenom stihijom. Kako javlja ERT, povrijeđeno je sedam vatrogasaca koji su, nakon ukazane prve pomoći, sada u dobrom stanju.

Nakon što je svanulo, u gašenje požara uključile su se i letelice - četiri aviona i četiri helikoptera, koji gase aktivne požare iz vazduha, prenosi Prototema.

Na terenu je 198 vatrogasaca u 26 timova i sa 59 vozila, saopštila je Vatrogasna služba.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.