Otkazali mu organi

Dječak preminuo poslije vađenja zuba

  • Izvor: Kurir
  • 18.11.2023. 15:00

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mjesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dječaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod ljekara, objavio je list "Hurijet".

Dječakovi roditelji Еlena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gdje mu je dijagnostikovan karijes.

Ljekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dijete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Ljekari su mu i pored svega samo prepisali lijek i poslali ga kući.

Ubrzo se djetetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali ljekari nisu uspjeli da ga spasu – dječak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usljed nedostatka kiseonika.


Daju do 18.000 KM ljudima koji pokrenu svoj posao

Daju do 18.000 KM ljudima koji pokrenu svoj posao

Nadležni su bolnicu zapečatili na mjesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dječaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove prije anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dijete dođe sebi poslije operacije.

Naveli su i da je cjevčica ubačena u grlo djeteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je uslijedilo mu je ispunilo pluća.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: