Vlasnice pod istragom

Djevojka pojela tiramisu u restoranu i preminula

  • Izvor: Večernji.hr
  • 16.01.2024. 21:02

Ana Belisario (20) umrla je 5. februara prošle godine u bolnici San Rafaele u Italiji nakon što je doživjela anafilaktički šok prilikom večere s dečkom u restoranu brze hrane u Milanu 26. januara.

Zbog smrti 20-godišnjakinje pokrenuta je istraga, i to zato što je Ana bila alergična na mliječne proizvode, a poslužen joj je desert tiramisu koji je bio napravljen s mlijekom, iako je bio deklarisan kao veganski.

Pod istragom za ubistvo iz nehata su dvije žene koje vode jednu poslastičarnicu, a koje su bile odgovorne za snabdijevanje restorana s desertima.

Preliminarna istraga sugeriše da su osumnjičene pomiješale fakturu veganskih slatkiša s desertima koji sadrže mlijeko, što je rezultiralo fatalnim ishodom za mladu ženu, prenijele su su italijanske dnevne novine "Korijere dela sera".


Milioner poginuo na motornim sankama

Milioner poginuo na motornim sankama

U izvještaju istrage tvrdi se da kompanija nije spriječila mešanje dvije proizvodne linija u laboratorijskoj poslastičarnici, koja je u to vrijeme snabdijevanja 63 italijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisun.

U rekonstrukciji koju su u ponedjeljak, gotovo godinu dana nakon Anine smrti, napravili tužioci navodi da nije poštovano razdvajanje sastojaka, a da osoblje nije prošlo odgovarajuću obuku, osim četvorosatnog kursa, prenosi "Večernji".

Pratite nas i putem Vibera