Projekti

Dubai dobija najnovije arhitektonsko čudo

  • Izvor: Avaz
  • 13.10.2023. 09:41

Zaboravite na privatne bazene jer ovaj ultraluksuzni neboder u Dubaiju će imati oaze nadahnute utočištima s transformirajućim bazenima, VR bazenima za simulaciju ronjenja i umjetničkim vodenim prostorima za d‌jecu.

Razna iskustva

U Dubaiju je predstavljeno najnovije arhitektonsko čudo, građevina koja je svojevrsni omaž stalno evoluirajućem Gradu Zlata. Unutar ove kule, otoci se uzdižu vertikalno, emitirajući neuporediv miks vode, spokoja i luksuza.

Posebnost su simulatori za ronjenje s virtuelnom stvarnošću u raskošnim smještajima. Oni nude razna virtuelna iskustva, od dubina Crvenog mora do prostranstva Indijskog okeana, pa čak i beskraja svemira.

Dara uživa u vremenu pandemije, nova destinacija Dubaji

Dara uživa u vremenu pandemije, nova destinacija Dubaji

Struktura, inspirirana lotosovim cvijetom, biće postavljena u oblasti Al Sufou, s pogledom na Dubaijevu ikonu, Palm. Damak Kasa se diči karakteristikama kao što su “Leteće ostrvo”, Akva Spa, bazeni i d‌ječije igralište. Ova zona za d‌jecu omogućava mladim umjetnicima da se potope u svoju kreativnost koristeći nov medij. Njihovi akvareli se zatim prikazuju na digitalnim ekranima u predvorju.

Prozirno staklo

Leteće ostrvo će nuditi luksuzne jedinice s kružnim vanjskim terasama i prostranim pogledima na vodu. Oaze nadahnute utočištima također uključuju mirni Akva Spa, sa salama za tretmane koje izgleda kao da lebde na vodi. Osim toga, prostor će vjerovatno sadržati lounge za opuštanje opremljen konceptom bazena od prozirnog stakla pod uglom od 360 stepeni.

Privatni liftovi

Damak Kasa će nuditi luksuzne apartmane s jednom, dvije ili tri spavaće sobe, kao i superluksuzne apartmane s tri, četiri ili pet spavaćih soba s privatnim liftovima. Superluksuzne jedinice dolaze s raskošnim bazenom u stilu oaze.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: