London

Еkološki aktivisti koji su prekidali mečeve Vimbldona osuđeni

  • Izvor: B92
  • 27.02.2024. 06:53

Troje ekoloških aktivista koji su prošle godine prekinuli mečeve Vimbldona osuđeni su pred Prekršajnim sudom u Londonu na uslovne kazne zatvora, prenose engleski mediji.

Troje penzionera, Debora Vajld (69), Vilijam Vard (66) i Simon Milner-Еdvards (67), utrčali su na teren 5. jula prošle godine i bacili su konfete i dijelove slagalice, čime su prekinuli dva meča.

Zbog toga ih je sud osudio na uslovne kazne od šest do 18 mjeseci zatvora.

Abot ne čeka Bajdena: Teksas nastavlja da gradi barijeru na granici sa Meksikom

Abot ne čeka Bajdena: Teksas nastavlja da gradi barijeru na granici sa Meksikom

Vajld i Milner-Еdvards su prekinuli meč prvog kola između Grigora Dimitrova i Šoa Šimabukura iz Japana, dok je dva sata kasnije Vard prekinuo dvoboj Kejti Boulter iz Velike Britanije i Darije Savil iz Australije.

Troje optuženih su sami sebe zastupali pred sudom su priznali krivicu, ali su odbili optužbe za teški prestup. Na kraju su Vajld i Vard osuđeni na po šest mjeseci uslovne kazne, dok je Milner-Еdvards prošao teže sa 18 mjeseci.

Potraga za vozačem koji je pobjegao nakon sudara sa biciklistom iz BiH

Potraga za vozačem koji je pobjegao nakon sudara sa biciklistom iz BiH

Oni su dio organizacije koja želi da utiče na tamošnju vladu da zabrani eksploataciju novih nalazišta nafte i plina. Šest aktivista ove organizacije je takođe dobilo uslovne kazne zbog ometanja trke Formule 1 u Silverstonu 2022. godine. Troje drugih aktivista je dobilo kazne rada u opštem interesu zbog prekida kriket utakmice Australije i Еngleske prošle godine.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: