Лондон

Еколошки активисти који су прекидали мечеве Вимблдона осуђени

  • Извор: Б92
  • 27.02.2024. 06:53

Троје еколошких активиста који су прошле године прекинули мечеве Вимблдона осуђени су пред Прекршајним судом у Лондону на условне казне затвора, преносе енглески медији.

Троје пензионера, Дебора Вајлд (69), Вилијам Вард (66) и Симон Милнер-Едвардс (67), утрчали су на терен 5. јула прошле године и бацили су конфете и дијелове слагалице, чиме су прекинули два меча.

Због тога их је суд осудио на условне казне од шест до 18 мјесеци затвора.

Абот не чека Бајдена: Тексас наставља да гради баријеру на граници са Мексиком

Абот не чека Бајдена: Тексас наставља да гради баријеру на граници са Мексиком

Вајлд и Милнер-Едвардс су прекинули меч првог кола између Григора Димитрова и Шоа Шимабукура из Јапана, док је два сата касније Вард прекинуо двобој Кејти Боултер из Велике Британије и Дарије Савил из Аустралије.

Троје оптужених су сами себе заступали пред судом су признали кривицу, али су одбили оптужбе за тешки преступ. На крају су Вајлд и Вард осуђени на по шест мјесеци условне казне, док је Милнер-Едвардс прошао теже са 18 мјесеци.

Потрага за возачем који је побјегао након судара са бициклистом из БиХ

Потрага за возачем који је побјегао након судара са бициклистом из БиХ

Они су дио организације која жели да утиче на тамошњу владу да забрани експлоатацију нових налазишта нафте и плина. Шест активиста ове организације је такође добило условне казне због ометања трке Формуле 1 у Силверстону 2022. године. Троје других активиста је добило казне рада у општем интересу због прекида крикет утакмице Аустралије и Енглеске прошле године.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)