Napuštanje bez sporazuma

EU usvojila mjere: Šta ako ne dođe do sporazuma

  • 13.03.2019. 17:53

EU je usvojila mjere za slučaj da Velika Britanija napusti Uniju 29. marta bez sporazuma, što bi dovelo do promjene procedura, preko noći, s obje strane Lamanša.

Parlament EU odobrio je danas posljednju od 11 takvih mjera koje pokrivaju sve - od vazdušnog, vodenog i drumskog saobraćaja do statusa stranih studenata.

Neke od tih mjera bi zahtevale recipročne mjere u Britaniji. 

Belgijski poslanik Tom Vandenkendelere opisao je to kao "tipične mjere koje se preduzimaju u vanrednom stanju i uvode se samo privremeno u određenom vremenskom periodu, pod strogim uslovima". 

Ketrin Berder, koja predstavlja jugoistočnu Englesku u Evropskom parlamentu, navela je putnike na avio-letovima kao primjer konfuzije u slučaju Bregzita, bez sporazuma. 

"Ukoliko napustimo Uniju u ponoć, oni treba da znaju - mogu li avioni da poletje sljedećeg dana, da li su odobrenja (za let) njihovih pilota važeća... to su sve stvari koje su zapravo potrebne za jedan let avionom", navela je Ketrin Berder.

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.