ZDF

Еvakuisana zgrada njemačke javne televizije

  • Izvor: B92
  • 23.10.2023. 12:43

Nekoliko zgrada je evakuisano u njemačkom gradu Majncu nakon što je policija primila dojavu o bombi postavljenoj u njemačkoj javnoj televiziji ZDF.

Policija je dojavu primila jutros oko 8.20 sati, navodi Bild.

Ipak, nakon istrage policije pokazalo se da je dojava bila lažna.

"Analiza stručnjaka Pokrajinske kancelarije za borbu protiv kriminala pokazala je da nema konkretne opasnosti“, saopštila je policija oko sat vremena nakon što je na adresu uprave ZDF-a u Majncu poslat prijeteći mejl, nakon čega je zgrada sa oko 600 zaposlenih je evakuisano.

"Dlakava loptica" pretvorila se u najgoru noćnu moru

U međuvremenu, zgradu su pretresle specijalne policijske ekipe sa psima tragačima. Kako se navodi u saopštenju ZDF-a, evakuacija nije uticala na aktuelni program. Za sada nisu objavljeni detalji prijetnje i ko stoji iza prijetnje.

Posljednjih dana bezbjednosna situacija u Njemačkoj je napeta zbog rata u Izraelu, a podignut je i stepen zaštite objekata koji pripadaju jevrejskoj zajednici. Pripadnici medija su posljednjih dana u nekoliko navrata napadnuti na zabranjenim propalestinskim protestima. Propalestinske organizacije kritikuju medije u Njemačkoj zbog jednostranog izvještavanja o sukobu u Izraelu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.