ЗДФ

Евакуисана зграда њемачке јавне телевизије

  • Извор: Б92
  • 23.10.2023. 12:43

Неколико зграда је евакуисано у њемачком граду Мајнцу након што је полиција примила дојаву о бомби постављеној у њемачкој јавној телевизији ЗДФ.

Полиција је дојаву примила јутрос око 8.20 сати, наводи Билд.

Ипак, након истраге полиције показало се да је дојава била лажна.

"Анализа стручњака Покрајинске канцеларије за борбу против криминала показала је да нема конкретне опасности“, саопштила је полиција око сат времена након што је на адресу управе ЗДФ-а у Мајнцу послат пријетећи мејл, након чега је зграда са око 600 запослених је евакуисано.

"Длакава лоптица" претворила се у најгору ноћну мору

У међувремену, зграду су претресле специјалне полицијске екипе са псима трагачима. Како се наводи у саопштењу ЗДФ-а, евакуација није утицала на актуелни програм. За сада нису објављени детаљи пријетње и ко стоји иза пријетње.

Посљедњих дана безбједносна ситуација у Њемачкој је напета због рата у Израелу, а подигнут је и степен заштите објеката који припадају јеврејској заједници. Припадници медија су посљедњих дана у неколико наврата нападнути на забрањеним пропалестинским протестима. Пропалестинске организације критикују медије у Њемачкој због једностраног извјештавања о сукобу у Израелу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)