ATV saznaje

Gdje će Gabrijel Еskobar biti premješten

  • Izvor: ATV
  • 06.05.2024. 10:59

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Еvropu i Еvroaziju i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Еskobar, nakon što mu istekne mandat, mogao bi da otputuje u Paragvaj i tamo nastavi svoju karijeru, saznaje ATV.

Kako priča naš izvor, Еskobar je imao ambicije da bude ambasador u Zagrebu ali, čini se, da mu se te želje neće ispuniti nego će biti premješten u Paragvaj.

Podsjećamo, portal "Frontlajner" u nedjelju je objavio da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Еvropu i Еvroaziju Gabrijel Еskobar razriješen dužnosti izaslanika SAD za Zapadni Balkan nakon istraživanja tog medija u kom su, kako se tvrdi, otkriveni potencijalni sukobi interesa i doveden u sumnju Еskobarov diplomatski integritet. Iz Stejt departmenta su demantovali ove navode te ističu da se radi o redovnoj rotaciji.

Еskobar, i njemu slični, su ti koji kroje "sudbinu svijeta“ a naročito su aktivni kada je riječ o funkcionerima Republike Srpske.

Еskobar, koji predlaže sankcije funkcionerima Srpske i "dijeli neke lekcije“, doveden je u vezu sa kriminalom i korupcijom.

Portal je takođe naveo da je kontroverza oko Еskobara počela izvještajem tog magazina od 22. marta, u kojem su "iznijete tvrdnje o finansijskim vezama između Еskobarove porodice i srpskih državnih organa", što, kako se u tekstu ocjenjuje, "dovodi u sumnju neutralnost američkog izaslanika u osjetljivom dijalogu Kosova i Srbije".

Pratite nas i putem Vibera