АТВ сазнаје

Гдје ће Габријел Ескобар бити премјештен

  • Извор: АТВ
  • 06.05.2024. 10:59

Замјеник помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију и изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, након што му истекне мандат, могао би да отпутује у Парагвај и тамо настави своју каријеру, сазнаје АТВ.

Како прича наш извор, Ескобар је имао амбиције да буде амбасадор у Загребу али, чини се, да му се те жеље неће испунити него ће бити премјештен у Парагвај.

Подсјећамо, портал "Фронтлајнер" у недјељу је објавио да је замјеник помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Габријел Ескобар разријешен дужности изасланика САД за Западни Балкан након истраживања тог медија у ком су, како се тврди, откривени потенцијални сукоби интереса и доведен у сумњу Ескобаров дипломатски интегритет. Из Стејт департмента су демантовали ове наводе те истичу да се ради о редовној ротацији.

Ескобар, и њему слични, су ти који кроје "судбину свијета“ а нарочито су активни када је ријеч о функционерима Републике Српске.

Ескобар, који предлаже санкције функционерима Српске и "дијели неке лекције“, доведен је у везу са криминалом и корупцијом.

Портал је такође навео да је контроверза око Ескобара почела извјештајем тог магазина од 22. марта, у којем су "изнијете тврдње о финансијским везама између Ескобарове породице и српских државних органа", што, како се у тексту оцјењује, "доводи у сумњу неутралност америчког изасланика у осјетљивом дијалогу Косова и Србије".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: