U blizini Atine

Grčka plaža na kojoj ležaljka košta 180 evra

  • Izvor: B92
  • 01.09.2023. 21:21

Nedaleko od Atine nalazi se divno ljekovito jezero, kao i popularna plaža koja je oduvijek bila omiljena među filmskim zvijezdama i bogašima...

Vulijagmeni je vjerovatno najluksuzniji dio atinske rivijere, a svoje ime duguje prirodnom jezeru koje je nastalo prije mnogo godina usljed klizišta.

Jezero sa izvorima ljekovite vode je rijedak geološki fenomen i dom rijetkih životinjskih vrsta. Zahvaljujući temperaturi vode od 25 stepeni Celzijusa, tu se možete kupati tokom cijele godine, a naći ćete i spa centar. Kupanje je dozvoljeno uz kupovinu karte.

Stijene koje se uzdižu iznad jezera kriju i podvodnu pećinu dugu čak 3.123 metra. I dok jedni traže osvježenje na ljekovitom jezeru, drugi posjetioci odlaze na plaže sa druge strane zaliva da se kupaju u toplom moru. Bogati Atinjani su davno prepoznali kvalitete tog kraja i tamo podigli skupe vile, a i danas je cijena kvadrata među najskupljim u zemlji. Na Atinskoj rivijeri naći ćete mnoge ekskluzivne hotele, kao i restorane sa ribljim specijalitetima i hranom u kojoj se može uživati uz pogled na plavetnilo.

Najpopularnija plaža je Astir na poluostrvu Laimos, koja je šezdesetih godina prošlog vijeka bila omiljena među filmskim zvijezdama i bogatim biznismenima. Meki pijesak i kristalno čisto more, kao i hladovina borove šume, decenijama privlače elitu, a svojevremeno su tu odmarale Kristina Onazis, Džoan Kolins i Brižit Bardo.

Ulaz na plažu se plaća, a cijene ležaljki i suncobrana nisu zanemarljive.

Dakle, ležaljke sa suncobranima u prvom redu uz more vikendom ćete platiti 180 evra za jednu ili dvije osobe, a mogu se rezervisati preko interneta. Jeftinije opcije su dostupne u redovima dalje od mora. Možete iznajmiti i peškir za 10 evra ili kupiti za nešto veću cifru. Ako ogladnite ili ožednite dok se izležavate na ležaljkama, možete pritisnuti dugme i pozvati konobara koji će vas poslužiti.

Dostupne su i brojne mogućnosti za rekreaciju, kao što su odbojka, VIP saloni, modni butici i spa sadržaji. Parking u blizini plaže košta oko 15 evra, pa ako dolazite kolima uračunajte i taj trošak. Plaža nudi popust za mještane koji će tokom nedjelje dvije ležaljke sa suncobranom platiti 36 evra, ali vikendom popusta nema.

Baloni u bojama zastave Srpske na kraju skupa u Doboju

Baloni u bojama zastave Srpske na kraju skupa u Doboju

Neki od negativnih komentara na Gugl recenzijama odnose se na smeće na plaži, plićake po kojima morate dugo da hodate da biste došli do dubljeg mora, kao i na sporu uslugu i visoke cijene koje ne prate kvalitet. Pohvale su otišle za koktele, čisto more i dobru muziku.

Ako vam se ne sviđa takav koncept odmora, u blizini Astira naći ćete brojne druge prelijepe plaže čije cijene nisu tako visoke, ali pogled na more je isto tako magičan.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: