U blizini Atine

Grčka plaža na kojoj ležaljka košta 180 evra

  • Извор: Б92
  • 01.09.2023. 21:21

Nedaleko od Atine nalazi se divno ljekovito jezero, kao i popularna plaža koja je oduvijek bila omiljena među filmskim zvijezdama i bogašima...

Vulijagmeni je vjerovatno najluksuzniji dio atinske rivijere, a svoje ime duguje prirodnom jezeru koje je nastalo prije mnogo godina usljed klizišta.

Jezero sa izvorima ljekovite vode je rijedak geološki fenomen i dom rijetkih životinjskih vrsta. Zahvaljujući temperaturi vode od 25 stepeni Celzijusa, tu se možete kupati tokom cijele godine, a naći ćete i spa centar. Kupanje je dozvoljeno uz kupovinu karte.

Stijene koje se uzdižu iznad jezera kriju i podvodnu pećinu dugu čak 3.123 metra. I dok jedni traže osvježenje na ljekovitom jezeru, drugi posjetioci odlaze na plaže sa druge strane zaliva da se kupaju u toplom moru. Bogati Atinjani su davno prepoznali kvalitete tog kraja i tamo podigli skupe vile, a i danas je cijena kvadrata među najskupljim u zemlji. Na Atinskoj rivijeri naći ćete mnoge ekskluzivne hotele, kao i restorane sa ribljim specijalitetima i hranom u kojoj se može uživati uz pogled na plavetnilo.

Najpopularnija plaža je Astir na poluostrvu Laimos, koja je šezdesetih godina prošlog vijeka bila omiljena među filmskim zvijezdama i bogatim biznismenima. Meki pijesak i kristalno čisto more, kao i hladovina borove šume, decenijama privlače elitu, a svojevremeno su tu odmarale Kristina Onazis, Džoan Kolins i Brižit Bardo.

Ulaz na plažu se plaća, a cijene ležaljki i suncobrana nisu zanemarljive.

Dakle, ležaljke sa suncobranima u prvom redu uz more vikendom ćete platiti 180 evra za jednu ili dvije osobe, a mogu se rezervisati preko interneta. Jeftinije opcije su dostupne u redovima dalje od mora. Možete iznajmiti i peškir za 10 evra ili kupiti za nešto veću cifru. Ako ogladnite ili ožednite dok se izležavate na ležaljkama, možete pritisnuti dugme i pozvati konobara koji će vas poslužiti.

Dostupne su i brojne mogućnosti za rekreaciju, kao što su odbojka, VIP saloni, modni butici i spa sadržaji. Parking u blizini plaže košta oko 15 evra, pa ako dolazite kolima uračunajte i taj trošak. Plaža nudi popust za mještane koji će tokom nedjelje dvije ležaljke sa suncobranom platiti 36 evra, ali vikendom popusta nema.

Baloni u bojama zastave Srpske na kraju skupa u Doboju

Baloni u bojama zastave Srpske na kraju skupa u Doboju

Neki od negativnih komentara na Gugl recenzijama odnose se na smeće na plaži, plićake po kojima morate dugo da hodate da biste došli do dubljeg mora, kao i na sporu uslugu i visoke cijene koje ne prate kvalitet. Pohvale su otišle za koktele, čisto more i dobru muziku.

Ako vam se ne sviđa takav koncept odmora, u blizini Astira naći ćete brojne druge prelijepe plaže čije cijene nisu tako visoke, ali pogled na more je isto tako magičan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм