Tajland

Helikopterom na dječiju zabavu, osmoro povrijeđenih

 • Izvor: ATV
 • 16.01.2023. 12:22

Osmoro ljudi, uključujući petoro dece, povređeno je u subotu na Tajlandu kada je helikopter koji je preletio iznad dječije zabave izazvao urušavanje krova stadiona.

Helikopter tajlandske mornarice je letio nisko da raznese cvijeće i slatkiše za djecu koja proslavljaju nacionalni dan djeteta, ali je pad iz aviona spljoštio šatore i doveo do urušavanja krova postolja od čelika i platna.

Narirat Khumkana, 58, odvedena je u obližnju bolnicu Prapokklao na jugoistoku Tajlanda sa slomljenim vratom i posjekotinom na glavi, javljaju lokalni mediji.

Bangkok post je izvestio da je lokalna opštinska kancelarija Tha Chang zatražila od mornaričke komande za odbranu granice Čantaburi i Trat da organizuju prelet.

Gradonačelnik Tha Changa Tavatchai Chantakit rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare da će opština u potpunosti nadoknaditi štetu povrijeđenima.

Portparol mornarice uputio je izvinjenje u ime glavnog komandanta mornarice, admirala Čoengčaja Čomčengpaeta, koji je naredio raspodjelu finansijske i medicinske pomoći.

Tha Chang je opština u okrugu Tha Muang u provinciji Chanthaburi na jugoistoku Tajlanda, oko 250 milja istočno od Bangkoka i graniči se sa Kambodžom.

Dvije povrijeđene odrasle osobe i petoro djece prebačeni su u bolnicu, ali su ubrzo otpušteni.

2017. godine, borbeni avion Jas 39 srušio se tokom aeromitinga na Dan djeteta u provinciji Songkhla, na jugu Tajlanda, u preletu koji je organizovalo Kraljevsko tajlandsko vazduhoplovstvo.

Vođa eskadrile Dilokrit Pattavee poginuo je kada se mlaznjak kojim je upravljao srušio na pistu tokom aeromitinga.


Tagovi:
 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Naša Srpska

  Naša Srpska