Tajland

Helikopterom na dječiju zabavu, osmoro povrijeđenih

 • Izvor: ATV
 • 16.01.2023.12:22

Osmoro ljudi, uključujući petoro dece, povređeno je u subotu na Tajlandu kada je helikopter koji je preletio iznad dječije zabave izazvao urušavanje krova stadiona.

Helikopter tajlandske mornarice je letio nisko da raznese cvijeće i slatkiše za djecu koja proslavljaju nacionalni dan djeteta, ali je pad iz aviona spljoštio šatore i doveo do urušavanja krova postolja od čelika i platna.

Narirat Khumkana, 58, odvedena je u obližnju bolnicu Prapokklao na jugoistoku Tajlanda sa slomljenim vratom i posjekotinom na glavi, javljaju lokalni mediji.

Bangkok post je izvestio da je lokalna opštinska kancelarija Tha Chang zatražila od mornaričke komande za odbranu granice Čantaburi i Trat da organizuju prelet.

Gradonačelnik Tha Changa Tavatchai Chantakit rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare da će opština u potpunosti nadoknaditi štetu povrijeđenima.

Portparol mornarice uputio je izvinjenje u ime glavnog komandanta mornarice, admirala Čoengčaja Čomčengpaeta, koji je naredio raspodjelu finansijske i medicinske pomoći.

Tha Chang je opština u okrugu Tha Muang u provinciji Chanthaburi na jugoistoku Tajlanda, oko 250 milja istočno od Bangkoka i graniči se sa Kambodžom.

Dvije povrijeđene odrasle osobe i petoro djece prebačeni su u bolnicu, ali su ubrzo otpušteni.

2017. godine, borbeni avion Jas 39 srušio se tokom aeromitinga na Dan djeteta u provinciji Songkhla, na jugu Tajlanda, u preletu koji je organizovalo Kraljevsko tajlandsko vazduhoplovstvo.

Vođa eskadrile Dilokrit Pattavee poginuo je kada se mlaznjak kojim je upravljao srušio na pistu tokom aeromitinga.


Tagovi:
 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.