Tajland

Helikopterom na dječiju zabavu, osmoro povrijeđenih

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2023. 12:22

Osmoro ljudi, uključujući petoro dece, povređeno je u subotu na Tajlandu kada je helikopter koji je preletio iznad dječije zabave izazvao urušavanje krova stadiona.

Helikopter tajlandske mornarice je letio nisko da raznese cvijeće i slatkiše za djecu koja proslavljaju nacionalni dan djeteta, ali je pad iz aviona spljoštio šatore i doveo do urušavanja krova postolja od čelika i platna.

Narirat Khumkana, 58, odvedena je u obližnju bolnicu Prapokklao na jugoistoku Tajlanda sa slomljenim vratom i posjekotinom na glavi, javljaju lokalni mediji.

Bangkok post je izvestio da je lokalna opštinska kancelarija Tha Chang zatražila od mornaričke komande za odbranu granice Čantaburi i Trat da organizuju prelet.

Gradonačelnik Tha Changa Tavatchai Chantakit rekao je na popodnevnoj konferenciji za novinare da će opština u potpunosti nadoknaditi štetu povrijeđenima.

Portparol mornarice uputio je izvinjenje u ime glavnog komandanta mornarice, admirala Čoengčaja Čomčengpaeta, koji je naredio raspodjelu finansijske i medicinske pomoći.

Tha Chang je opština u okrugu Tha Muang u provinciji Chanthaburi na jugoistoku Tajlanda, oko 250 milja istočno od Bangkoka i graniči se sa Kambodžom.

Dvije povrijeđene odrasle osobe i petoro djece prebačeni su u bolnicu, ali su ubrzo otpušteni.

2017. godine, borbeni avion Jas 39 srušio se tokom aeromitinga na Dan djeteta u provinciji Songkhla, na jugu Tajlanda, u preletu koji je organizovalo Kraljevsko tajlandsko vazduhoplovstvo.

Vođa eskadrile Dilokrit Pattavee poginuo je kada se mlaznjak kojim je upravljao srušio na pistu tokom aeromitinga.


Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)