"Okončaće našu demokratiju"

Hilari Klinton poredi Trampa sa Hitlerom

  • 10.11.2023. 08:00

Hilari Klinton uporedila je Donalda Trampa sa Adolfom Hitlerom upozorivši da bi drugi mandat Trampa značio "kraj Amerike kakvu poznajemo" jer bi se, navodno, "obračunao" sa opozicijom, protivnicima, slobodnim medijima...

Bivša prva dama, senator i državni sekretar, koju je Tramp pobijedio na predsjedničkim izborima 2016. godine, rekla je, gostujući na televiziji Еj-Bi-Si, da je i "Hitler bio legalno izabran".

"Odjednom bi neko sa tim tendencijama, diktatorskim, autoritarnim tendencijama, rekao: 'Okej, zatvorićemo ovo, bacićemo ove ljude u zatvor'. I obično to nisu telegrafisali. Tramp nam govori šta namjerava da uradi", rekla je ona i dodala: "Vjerujte mu na riječ".

Komentari Klintonove usljedili su nekoliko dana nakon izvještaja "Vašington posta" u kojem se detaljno opisuje kako Tramp, navodno, razgovara o tome kako da iskoristi Ministarstvo pravde za istragu političkih rivala i bivših saveznika koji su bili kritični prema njemu ako se vrati u Bijelu kuću, podsjeća "Gardijan".

Ispitivanja javnog mnjenja pokazala su da Tramp ima veliku prednost u odnosu na Džozefa Bajdena u nekoliko ključnih država.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.