"Окончаће нашу демократију"

Хилари Клинтон пореди Трампа са Хитлером

  • 10.11.2023. 08:00

Хилари Клинтон упоредила је Доналда Трампа са Адолфом Хитлером упозоривши да би други мандат Трампа значио "крај Америке какву познајемо" јер би се, наводно, "обрачунао" са опозицијом, противницима, слободним медијима...

Бивша прва дама, сенатор и државни секретар, коју је Трамп побиједио на предсједничким изборима 2016. године, рекла је, гостујући на телевизији Еј-Би-Си, да је и "Хитлер био легално изабран".

"Одједном би неко са тим тенденцијама, диктаторским, ауторитарним тенденцијама, рекао: 'Океј, затворићемо ово, бацићемо ове људе у затвор'. И обично то нису телеграфисали. Трамп нам говори шта намјерава да уради", рекла је она и додала: "Вјерујте му на ријеч".

Коментари Клинтонове усљедили су неколико дана након извјештаја "Вашингтон поста" у којем се детаљно описује како Трамп, наводно, разговара о томе како да искористи Министарство правде за истрагу политичких ривала и бивших савезника који су били критични према њему ако се врати у Бијелу кућу, подсјећа "Гардијан".

Испитивања јавног мњења показала су да Трамп има велику предност у односу на Џозефа Бајдена у неколико кључних држава.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм