I "kraj demokratije" u SAD-u

Hilari Klinton: Pobjeda Trampa na izborima biće "kraj Ukrajine"!

  • Извор: Агенције
  • 22.05.2023. 08:20

Sukob u Ukrajini "odložio" je kineske planove da izvrše invaziju na Tajvan, rekla je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

U intervjuu za "Fajnenšel tajms", nekadašnji predsjednički kandidat - koja je izgubila od Donalda Trampa, upozorila je da bi ponovni izbor Donalda 2024. godine "značio kraj demokratije" u SAD i "kraj Ukrajine".

Kako je govorio Zelenski: Padne li Bahmut, Rusija je pobijedila

Kako je govorio Zelenski: Padne li Bahmut, Rusija je pobijedila

Ona je ruskog predsjednika Vladimira Putina opisala kao "komplikovanog, mesijanskog, narcisoidnog autoritarca" i tvrdi da je ruski lider vjerovao da bi Tramp, da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020, povukao SAD iz NATO-a.

"Za njega bi to bukvalno bila dječja igra, ali kada Tramp nije pobijedio, shvatio je da mora da ide napred", dodala je ona.

Klintonova je sada uvjerena da kineski lider Si Đinping preispituje svoj pristup Tajvanu u svjetlu navodnog Putinovog neuspjeha da brzo pobijedi Ukrajinu.

Zelenski priznao: Izgubili smo Bahmut!

Zelenski priznao: Izgubili smo Bahmut!

Ona je rekla da je ranije pretpostavljala da će Si "povući svoj potez protiv Tajvana" u roku od tri ili četiri godine od konsolidacije svoje moći u Kini, ali da sada misli da je sukob u Ukrajini uticao na njega da promijeni planove. "Mislim da je ono što se dogodilo u Ukrajini imalo značajan uticaj, prema mom mišljenju, na kinesko rukovodstvo."

"Vidite, Tramp je bio poklon za ljude kao što su Si i Putin", dodala je Klintonova u napadu na čovjeka koji ju je pobijedio na izborima 2016. 

Putin čestitao oslobođenje Artjomovska: Svi koji su se istakli biće nagrađeni!

Putin čestitao oslobođenje Artjomovska: Svi koji su se istakli biće nagrađeni!

"On je bio . . . toliko zaljubljen u autoritarne ljude, bio je nesposoban u bilo kakvom strateškom pristupu Kini, i znate, jasno je da bi uradio šta god je Putin želio sa NATO-om".

Klintonova je rekla da "ne vjeruje" da će Tramp pobijediti na predsjedničkim izborima 2024. Ali je upozorila da će to biti "kraj demokratije u Sjedinjenim Državama" i "kraj Ukrajine", upozorivši da će Tramp povući SAD iz NATO-a.

CNN razapeli zbog intervjua sa Trampom

CNN razapeli zbog intervjua sa Trampom

Bivša državna sekretarka u administraciji Baraka Obame priznaje da su Bajdenove godine "problem" koji birači imaju "svako pravo da razmotre".

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)